AAI Centrum de Klimop

Cindy is geboren op 2 mei 2003. We weten niet zo heel veel van haar achtergrond. Ze was van een particulier aangekocht door een camping die aan campinggasten leaseponies aanboden. Cindy was uitgekozen op grond van haar braafheid, maar het meisje dat haar leaste was te onervaren en werd steeds banger van Cindy. Uiteindelijk wilde ze er niet meer op rijden en werd Cindy alleen nog gereden door 2 stalhulpjes die goed met haar uit de voeten konden.

Eigenlijk heeft Paulien Cindy gekocht uit medelijden. Cindy was heel erg in zichzelf gekeerd bij het proefrijden. Haar naar binnen gerichte blik raakte Paulien. Omdat ze verder inderdaad heel erg braaf was, heel nagevelijk en goed aangereden leek, nam Paulien haar in november 2013 op proef mee naar De Klimop.  Die eerste twee weken deed ze het goed en besloten we haar te houden. Gaandeweg vermoedden we op grond van haar gedrag toch een verleden van angst en/of mishandeling, maar zeker weten doen we dat natuurlijk niet. In het rijden kan ze opeens erg onzeker worden en het liefst op de vlucht slaan. In het grondwerk en als coachpony is Cindy echt fantastisch. Zacht en voorzichtig in haar contactname, iemand aftastend met haar bewegende bovenlip. Tijdens de sessies laat ze gedrag zien, soms hilarisch, soms onvoorstelbaar toepasselijk op de situatie, waar het kind of de coachee een uitleg aan geeft, waar we meteen wat aan hebben.

Cindy is nooit echt goed geaccepteerd door Rix en Madelief. Toen Giovanni de groep kwam versterken, had ze opeens een maatje en bloeide ze helemaal op.