AAI Centrum de Klimop

Mijn naam is Claudia en ik ben op De Klimop werkzaam als psychosociaal therapeut & equitherapeut. Ik begeleid kinderen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling, stressregulatie en ontdekken van eigen kracht. Samen met de paarden of mijn hond Arie werk ik met inzet van mindfulness en ademhalingstechnieken/ hartcoherentie. In het werken met de kinderen en ouders ben ik nieuwsgierig, open en niet oordelend. Ik vind het mooi als er in contact met de paarden meer onderlinge verbinding ontstaat.

Al jong leerde ik de zachtheid en kracht van een paard kennen. Op mijn 7de jaar ben ik begonnen met paardrijden. Paarden en andere dieren hebben altijd een belangrijke plek gehad in mijn leven.

Tijdens mijn stage in 1995 in de psychiatrie nam ik mijn hond mee naar de afdeling. Ik vond het erg mooi en indrukwekkend om te zien wat de positieve invloed was van mijn hond op de cliënten. Vanaf toen wist ik zeker dat ik dit in de toekomst wilde gaan combineren in mijn werk. Maar hoe wist ik nog niet..  Na 20 jaar in de psychiatrie te hebben gewerkt heb ik mijn passie, liefde voor natuur en werkervaring gecombineerd in mijn huidige werk. Naast het werken met veel plezier bij De Klimop ben ik ook werkzaam in mijn praktijk “Praktijk in de Natuur” in Breda. Voor mij is mijn droom uitgekomen om mijn ervaring in het werken met kinderen en volwassenen te combineren met dieren & natuur.

Op de foto zie je mij aan het werk in mijn eigen praktijk.