AAI Centrum de Klimop

Joe was geboren op 6 november 2002 en we hebben hem op hoge leeftijd in laten slapen op 8 augustus 2019. Joe’s vader was een Mechelse Herder, die het liefste bij iedereen op schoot kroop. Joe’s moeder was een boerenfoxje uit een gezin met kleine kinderen. Als puppie werd hij daar rondgereden in de poppenwagen! Joe bleek al snel de goeiigheid van zijn vader geërfd te hebben. Ook hij deed niets liever dan bij je kruipen. Zijn opvoeding is voor een groot deel mede bepaald door de andere hond uit Pauliens gezin, Clinto. Paulien ging met Joe op gehoorzaamheidscursus, maar al snel bleek dat ze daar een beetje voor Piet Snot meedeed. Joe was verreweg de gehoorzaamste hond op de cursus. Dit kwam vermoedelijk omdat Joe zijn maatje Clinto in alles nadeed. Clinto had een massa bekers gewonnen in de behendigheid en was een zeer gehoorzame hond. Joe volgde Clinto overal. Joe en Clinto waren een onafscheidelijk stel en mochten in de begintijd van De Klimop samen mee als Paulien met cliëntjes ging werken.

Joe is in 2018 met pensioen gegaan, hoewel hij nog wel steeds mee mocht naar De Klimop. Hij heeft enorm veel goede dingen gedaan voor de kinderen, vooral voor die kinderen die (extreme) hondenangst hadden. Omdat Joe volledig onder controle was, ook op lichaamstaal, hadden angstige kinderen al snel door dat ze Joe “op afstand konden besturen”. Dat gaf zoveel vertrouwen, dat ze dankzij Joe hondentaal konden leren lezen en minder bang hoefden te zijn voor honden. Joe heeft ook kinderen gemotiveerd en gestimuleerd om met zichzelf of met hun schoolwerk aan de slag te gaan. Inmiddels heeft zijn grote vriendin Lotje dat overgenomen.

Toen Lotje bij Paulien in het gezin kwam, stond iedereen verbaasd hoeveel Joe van haar kon hebben, terwijl hij normaal helemaal niets van puppy’s wilde weten. En ook op z’n krakkemikkige oude dag, daagde hij Lotje nog steeds uit om samen te spelen. Misschien dat door Lotje Joe zo’n oude knar heeft kunnen worden! Ze hield hem bij tijd en wijle nog steeds jong, en als hij door zijn slechthorendheid ons niet meer hoorde wanneer hij los aan het rondscharrelen is, ging Lotje hem halen!

Lotje mist Joe….en wij ook.