AAI Centrum de Klimop

Mijn naam is Lea-Nada Kerkhoven. Ik ben begonnen op De Klimop als stagiaire vanuit mijn huidige opleiding tot Equitherapeut. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de bachelor Toegepaste Psychologie, waarin ik mijn passie voor coaching en begeleiding heb gevonden. Paarden zijn al een hele tijd in mijn leven en daarom werd ik ontzettend gelukkig toen ik de mogelijkheid kreeg om dit te combineren met werk.
Ik richt mij voornamelijk op de individuele begeleiding met behulp van paarden. Mijn doel is om kinderen de mogelijkheid te bieden een proces van ontwikkeling en ontplooiing in te stappen, ze hierbij te ondersteunen en laten ervaren wat paarden hen kunnen vertellen.

Mijn naam is Mandy Rijkers – de Bont. Sinds augustus 2020 werk ik als leerkracht op De Klimop. Je vindt mij op de groep, waar ik leerlingen begeleid met hun schoolwerk. Mijn achtergrond ligt in het onderwijs, van waaruit ik de master Educational Needs heb afgerond en daarna als remedial teacher aan de slag ben gegaan. Toen ik kennis maakte met de Klimop, wist ik meteen dat ik hier heel graag aan de slag zou willen gaan.
Het buiten en omringd door dieren zijn, is waar ik heel blij van word. Gedurende de dag ben ik dan ook graag buiten met de groep, waar we het hele terrein en de dieren van de Klimop gebruiken om te leren, te ervaren en vooral te doen. Daarbij ook jezelf beter leren kennen, zodat we deze kwaliteiten weer in kunnen zetten bij het leren en natuurlijk lol hebben. Daar ben ik ook altijd voor in!

Mijn naam is Natasja Leeflang-van Hout. Ik woon met mijn man en onze dochter Jasmijn in een woonboerderij, samen met onze kat, twee honden en drie (grote) pony’s. Ik ben heel graag buiten. Ik geniet ervan om met de paarden of honden naar het bos te gaan. Ook werk ik graag in de tuin. Maar lekker lui met een boek op een strandstoel vind ik ook heerlijk 😉
Ik heb in het schooljaar 2019-2020 stage gelopen bij De Klimop in het kader van mijn studie Toegepaste Psychologie. Het was heel erg waardevol om te leren hoe dieren ingezet kunnen worden om ervoor te zorgen dat kinderen meer grip krijgen op hun omgeving en zichzelf. En dat kinderen zich daardoor weer veel prettiger kunnen voelen. Ik heb het erg naar mijn zin op De Klimop en mocht daarom blijven op de zaterdaggroep en doordeweeks om nog enkele cliënten te begeleiden.

Elly is sinds 2017 de vaste administratieve kracht op De Klimop. Ze is daarnaast in opleiding bij Amarant.

Roel is al sinds 2012 niet meer weg te denken van De Klimop. Onze vaste helpende hand op het gebied van… tja, bijna alles. Paardenstallen uitmesten, hokken en kooien verschonen, extra zorg dragen voor dieren die het nodig hebben, boodschappen doen, klusjes doen, cliënten ophalen en wegbrengen, lol maken met cliënten… Je kunt het zo gek niet bedenken of Roel staat ervoor open. Super fijn!

Roel neemt een paar keer per week zijn hond Lola mee, tot grote vreugde van zowel cliënten als medewerkers.

Hoi! Ik ben Tess Streefkerk. Ik ben hier in 2015 begonnen op de zaterdaggroep. Ik vond het hier zo leuk, dat ik nooit meer ben weggegaan! Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik hier dan ook stage gelopen en heb ik enorm veel geleerd. Nu werk ik ook doordeweeks op De Klimop. Ik geef individuele begeleiding, maar ik ben ook op de groep te vinden. Ik vind het heerlijk om met de dieren te werken, maar ook om creatief bezig te zijn. Ik vind het belangrijk dat het kind zichzelf kan zijn en zich prettig voelt op De Klimop.

Mijn naam is Claudia en ik ben op De Klimop werkzaam als psychosociaal therapeut & equitherapeut. Ik begeleid kinderen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling, stressregulatie en ontdekken van eigen kracht. Samen met de paarden of mijn hond Arie werk ik met inzet van mindfulness en ademhalingstechnieken/ hartcoherentie. In het werken met de kinderen en ouders ben ik nieuwsgierig, open en niet oordelend. Ik vind het mooi als er in contact met de paarden meer onderlinge verbinding ontstaat.

Al jong leerde ik de zachtheid en kracht van een paard kennen. Op mijn 7de jaar ben ik begonnen met paardrijden. Paarden en andere dieren hebben altijd een belangrijke plek gehad in mijn leven.

Tijdens mijn stage in 1995 in de psychiatrie nam ik mijn hond mee naar de afdeling. Ik vond het erg mooi en indrukwekkend om te zien wat de positieve invloed was van mijn hond op de cliënten. Vanaf toen wist ik zeker dat ik dit in de toekomst wilde gaan combineren in mijn werk. Maar hoe wist ik nog niet..  Na 20 jaar in de psychiatrie te hebben gewerkt heb ik mijn passie, liefde voor natuur en werkervaring gecombineerd in mijn huidige werk. Naast het werken met veel plezier bij De Klimop ben ik ook werkzaam in mijn praktijk “Praktijk in de Natuur” in Breda. Voor mij is mijn droom uitgekomen om mijn ervaring in het werken met kinderen en volwassenen te combineren met dieren & natuur.

Op de foto zie je mij aan het werk in mijn eigen praktijk.

Ik ben Sabrina Weber en als Vaktherapeut Beeldend werkzaam bij De Klimop. Ik begeleid kinderen individueel waarbij ik het kunstzinnig werken inzet alsook de paarden. Samen met het kind kijk ik naar wat er op dat moment nodig is en hoe de ontwikkeling positief beïnvloed kan worden. Hiernaast ben ik ook een vast gezicht op de zaterdaggroep.

Ik heb de opleiding I.S.P.H gevolgd (holistische paardenopleiding) en mijn ORUN diploma niveau 4 gehaald. Ik heb met veel plezier met paarden gewerkt maar merkte dat ik meer wilde, waarna ik de opleiding tot vaktherapeut aan de Hogeschool Leiden heb gevolgd. Na deze opleiding ben ik mijn praktijk Kunst & Kids voor kindertherapie begonnen. Toen ik hoorde over De Klimop dacht ik meteen, dit is wat ik altijd heb willen doen, mijn opleidingen combineren en ik wist dat ik mij hier helemaal thuis zou voelen. Ik heb altijd al een droom gehad om met dieren en kinderen te werken en ze op een creatieve manier verder te helpen in hun ontwikkeling. Ik kom elke dag weer met veel plezier naar mijn werk.

Niena is werkzaam bij De Klimop sinds juli 2018.

Ze houdt zich vooral bezig met groepsbegeleiding, individuele begeleiding en stagebegeleiding.

Regina werkt sinds 2015 op De Klimop. Ze houdt zich bezig met individuele begeleiding en stagebegeleiding. Regina neemt een paar keer per week haar hond Noortje mee naar De Klimop.