AAI Centrum de Klimop

Jasmijn

Jasmijn

Stagiaire
Ik ben Jasmijn Schapendonk en loop gedurende dit schooljaar stage op De Klimop. Ik zit momenteel in het 2e jaar van de opleiding Pedagogiek op de Fontys Hogeschool in Tilburg. Mijn twee grootste passies zijn paarden en kinderen, en het is enorm gaaf om dit op De Klimop te kunnen combineren! Ik vind het nog steeds bijzonder om te zien hoe sterk de kracht tussen de dieren en de kinderen is en leer hier erg elke dag opnieuw weer veel over. Hier op De Klimop begeleid ik kinderen individueel en sta ik soms op de groep.
Kim

Kim

Stagiaire

Mijn naam is Kim en ik loop stage vanuit de opleiding Diermanagement aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Op De Klimop help ik bij de begeleiding van de cliënten. Dit is voornamelijk de individuele begeleiding met de dieren en het Anders Leren met Paarden. Daarnaast doe ik onderzoek naar het gedrag van de paarden bij activiteiten met cliënten in het kader van dierenwelzijn.

Ik vind de activiteiten op de Klimop ontzettend interessant en leerzaam omdat het heel mooi is om te zien wat voor effect de dieren op mensen kunnen hebben.

Alessandra

Alessandra

Stagiaire

Alessandra loopt stage vanuit de opleiding Sociaal Werk van het Vitalis College.

Leroy

Leroy

Stagiaire

Mijn naam is Leroy, ik volg de studie ‘toegepaste psychologie’ en loop stage bij De Klimop.

De reden dat ik voor de Klimop heb gekozen is dat men hier jongeren helpt én er wordt met dieren gewerkt, beter kon ik het niet treffen! Ik houd namelijk erg veel van dieren en jongeren helpen, want juist zij zijn de doelgroep die vaak niet goed voor zichzelf kunnen opkomen in deze “grote mensen wereld”.

Waar ik nog meer van houd is dansen, naar muziek luisteren, vechtsporten, mijn lieve hondjes en op de eerste plaats uiteraard mijn vrouw en zoontje van 11 maanden.

Nicole

Nicole

Stagiaire

Mijn naam is Nicole en ik ben derdejaars student Maatschappelijk werk en Dienstverlening aan de Avans te Breda. Sinds eind augustus 2018 ben ik werkzaam als stagiaire op De Klimop.
Ik ervaar mijn stage niet alleen als leerzaam maar ook als een unieke ervaring. Dit mede door de manier waarop De Klimop zorg op maat biedt en omdat er jeugdhulpverlening geboden wordt met assistentie van dieren. De Klimop biedt kinderen en jongeren een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn.

To mijn twintigste heb ik paardgereden en momenteel ben ik eigenaar van twee katten en een hond. Mijn liefde voor dieren en het mogen leveren van een positieve bijdrage voor de kinderen en jongeren die aanwezig zijn op De Klimop, maakt dat ik mijn stageplaats als een bijzondere en fijne omgeving ervaar.

Mariëlle

Mariëlle

Stagiaire

Mijn naam is Mariëlle en ik ben 25 jaar. Ik studeer Pedagogiek bij Fontys Hogeschool in Tilburg. Op De Klimop sta ik op de groep en geef ik individuele begeleiding. Twee keer in de week begeleid ik ook kinderen bij het ‘Anders leren met paarden’ waar kinderen schoolwerk aangeboden krijgen terwijl ze op een paard zitten of met een paard werken. Ik vind het mooi om te zien hoe je op zoveel verschillende manier iets kan aanleren aan een ander en dat dieren hier ook invloed op hebben.

 

Bo

Bo

Stagiaire
Mijn naam is Bo Reijnders en ik ben 18 jaar. Ik doe de opleiding Sociaal Werk MBO niveau 4 op het Vitalis college. Dit jaar heb ik stage mogen lopen bij A.A.I. Centrum de Klimop. Ik vind het een erg leuke stage plek en leer hier veel nieuwe dingen over de kinderen en de dieren. Ik vind het erg leuk hoe de Klimop met behulp van dieren te werk gaat.
Ik sta vooral op de groep bij De Klimop en ook loop ik mee bij de individuele begeleidingen. Ik vind het zo leuk dat ik volgend schooljaar hier nog een jaar stage ga lopen, waardoor ik nog veel meer dingen kan leren en mezelf kan ontwikkelen tot sociaal werker.