AAI Centrum de Klimop

Kidscursus Freestyle

Voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar kunnen er op locatie kidscursussen gegeven worden door Paulien Rutgers en haar kernteam. Paulien is sinds juni 2011 basisinstructeur Freestyle. In 2020 zullen Ingrid, Iris, Kim, Rachel, Regina en Paulien ook basisinstructeur zijn in Academisch rijden.  Door combinatie van kennis en ervaring op Freestylegebied/Academisch werken en kennis en ervaring in het werken met kinderen is er een leuk en aantrekkelijk cursusaanbod ontstaan, dat met succes is getest op het Horse Event 2011, tijdens een cursusprogramma in Zuid-Afrika en op De Klimop zelf.

Mogelijkheden
Er zijn verschillende mogelijkheden voor een kidscursus:

  1. Dagdeelcursus
    Dit is een cursus van een ochtend of een middag, waarin op speelse wijze wordt ingegaan op de natuurlijke eigenschappen van het paard. De kinderen leren hoe ze daar rekening mee kunnen houden in de omgang met hun pony en oefenen dit ook.
  2. Dagcursus
    Tijdens de dagcursus wordt aandacht besteed aan de natuurlijke eigenschappen van het paard en de eerste stappen van het loswerken.
  3. Weekeindcursus
    In de weekeindcursus komen de natuurlijke eigenschappen van het paard aan de orde, de eerste beginselen van het loswerken en het grondwerk. De cursus wordt afgesloten met een schrikparcours.
Het cursusaanbod kan indien gewenst aangepast worden aan de ontwikkelingsleeftijd van de deelnemers en geschikt gemaakt worden voor een cursus bij een stichting voor aangepast paardrijden. Voorwaarde is wel dat de deelnemers zelfstandig mobiel zijn.
Voor meer informatie kunt U contact met ons opnemen..