AAI Centrum de Klimop

Locatie

A.A.I. centrum De Klimop is sinds 1 mei 2014 gevestigd bij Paardenmelkerij De Edelweiss aan de Hanekinderstraat 9 in Etten-Leur. Hier kunt u vast een beetje rondkijken op de locatie!

Korte geschiedenis

Bij de nieuwbouw van de Paardenmelkerij in 2002, werd door Jos en Maria Jochems al een speciale ruimte voorzien voor zorgverlening. Paulien wist daar van en al sinds de oprichting van De Klimop kwam Paulien op afspraak langs met kinderen om aan doelen te werken. Soms mochten deze kinderen dan zelfs een paard melken!


Op bezoek bij de Paardenmelkerij


Jos en Maria hadden op 1 april 2013 te horen gekregen dat per 1 mei 2014 hun zorgcontract opgezegd zou worden. Ze hadden bedacht dat ze De Klimop zouden vragen om bij hen de zorgfunctie te komen uitoefenen. En drie dagen later kwam Paulien, totaal onverwacht en zónder afspraak even op bezoek. Jos benaderde haar meteen met de vraag of ze nog op zoek was naar een werkplek in Etten-Leur. In die tijd zat De Klimop in Rijsbergen en Paulien wilde zich inderdaad met De Klimop heel graag weer in Etten-Leur vestigen. In de auto, terug naar Rijsbergen, zei het cliëntje dat ze mee had genomen: “Paulien, dat moet je doen! Perfecte plek voor De Klimop!!”

Perfecte plek!

Samenwerking

De symbiose van de Paardenmelkerij met De Klimop ervaart iedereen die bij ons komt als geweldig. De goede samenwerking Jos en Maria Jochems is in alles voelbaar. Zij zijn met hart en nieren betrokken bij ons werk en faciliteren ons in alles wat we nodig hebben, van goede weidegang voor de paarden, veiligheidsvoorzieningen, een nestje kittens om onze eigen poezen te kunnen hebben, een kippen- en konijnenweide tot het medegebruik van hun paarden. Hun Haflingers spelen een prominente rol in ons werk naast onze eigen paarden.


De Haflingers spelen een grote rol in ons werk


Onze eigen plek

Voor ons werk hebben we de beschikking over het gehele terrein van de Paardenmelkerij. In de aanbouw aan de grote hal bevinden zich onze eigen werkruimtes.


Een indruk van onze werkruimtes


Omdat de spreekkamer uitkijkt op grote open loopstal van de Paardenmelkerij, is dat een heerlijke plek om te zitten en om het ijs te breken bij een kennismakingsgesprek. Er zijn altijd wel Haflingers die super nieuwsgierig zijn en over de rand naar binnen kijken.


Uitzicht op de open loopstal met de Haflingers

Sublieme werkplekjes op de locatie

De Klimop heeft op de Paardenmelkerij tal van sublieme plekjes waar we met kinderen kunnen praten of werken. Dat maakt het werken voor de kinderen die de Klimop bezoeken juist zo fijn, waarmee we ons onderscheiden van andersoortige voorzieningen.


Tal van sublieme werkplekjes