AAI Centrum de Klimop

Mijn naam is Natasja Leeflang-van Hout. Ik woon met mijn man en onze dochter Jasmijn in een woonboerderij, samen met onze kat, twee honden en drie (grote) pony’s. Ik ben heel graag buiten. Ik geniet ervan om met de paarden of honden naar het bos te gaan. Ook werk ik graag in de tuin. Maar lekker lui met een boek op een strandstoel vind ik ook heerlijk 😉
Ik heb in het schooljaar 2019-2020 stage gelopen bij De Klimop in het kader van mijn studie Toegepaste Psychologie. Het was heel erg waardevol om te leren hoe dieren ingezet kunnen worden om ervoor te zorgen dat kinderen meer grip krijgen op hun omgeving en zichzelf. En dat kinderen zich daardoor weer veel prettiger kunnen voelen. Ik heb het erg naar mijn zin op De Klimop en mocht daarom blijven op de zaterdaggroep en doordeweeks om nog enkele cliënten te begeleiden.

Hoi! Ik ben Tess Streefkerk. Ik ben hier in 2015 begonnen op de zaterdaggroep. Ik vond het hier zo leuk, dat ik nooit meer ben weggegaan! Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik hier dan ook stage gelopen en heb ik enorm veel geleerd. Nu werk ik ook doordeweeks op De Klimop. Ik geef individuele begeleiding, maar ik ben ook op de groep te vinden. Ik vind het heerlijk om met de dieren te werken, maar ook om creatief bezig te zijn. Ik vind het belangrijk dat het kind zichzelf kan zijn en zich prettig voelt op De Klimop.

Ik ben Sabrina Weber en als Vaktherapeut Beeldend werkzaam bij De Klimop. Ik begeleid kinderen individueel waarbij ik het kunstzinnig werken inzet alsook de paarden. Samen met het kind kijk ik naar wat er op dat moment nodig is en hoe de ontwikkeling positief beïnvloed kan worden. Hiernaast ben ik ook een vast gezicht op de zaterdaggroep.

Ik heb de opleiding I.S.P.H gevolgd (holistische paardenopleiding) en mijn ORUN diploma niveau 4 gehaald. Ik heb met veel plezier met paarden gewerkt maar merkte dat ik meer wilde, waarna ik de opleiding tot vaktherapeut aan de Hogeschool Leiden heb gevolgd. Na deze opleiding ben ik mijn praktijk Kunst & Kids voor kindertherapie begonnen. Toen ik hoorde over De Klimop dacht ik meteen, dit is wat ik altijd heb willen doen, mijn opleidingen combineren en ik wist dat ik mij hier helemaal thuis zou voelen. Ik heb altijd al een droom gehad om met dieren en kinderen te werken en ze op een creatieve manier verder te helpen in hun ontwikkeling. Ik kom elke dag weer met veel plezier naar mijn werk.

Mijn naam is Ingrid van Veen en ik werk sinds februari 2017 met veel plezier op De Klimop. Nadat ik mijn opleiding Pedagogiek had afgerond, wist ik dat ik dit beroep graag wilde combineren met paarden. Om die reden heb ik de opleiding EAT (therapie met inzet van paarden) gevolgd in Gent. Voor deze opleiding heb ik stage gelopen op De Klimop en ben hier na mijn stage dus ook gebleven als individueel begeleider. Het is geweldig om te zien dat met behulp van de dieren soms net dat extra zetje in de ontwikkeling gegeven kan worden tijdens de begeleiding. Daarnaast ben ik ook een vast gezicht op één van de zaterdaggroepjes.

Ik ben Krista, sinds 2018 werkzaam op De Klimop.

Van jongs af aan ben ik in de natuur te vinden en omring ik me met dieren. Paardrijden was en is mijn grootste hobby. Ik ben ervan overtuigd dat natuur en dieren een grote invloed hebben op (het welzijn van) kinderen en ook volwassenen.

Toen ik tijdens mijn opleiding Pedagogiek een stage-oproep zag van De Klimop, dacht ik: dat wil ik! De inzet van dieren (honden en paarden) leek mij een geweldige aanvulling tijdens de begeleiding van kinderen. In 2015-2016 heb ik daarom een erg leerzame en fijne werkervaringsplek gehad op De Klimop. Toen ik begin 2018 aan Paulien vroeg of er weer kittens zouden komen, reageerde zij met de vraag of ik bij haar een cliënt één op één wilde begeleiden. Hier hoefde ik niet lang over na te denken en sindsdien werk ik met veel plezier op De Klimop.

Ik ben Iris, werkzaam bij De Klimop sinds september 2016.

Op De Klimop sta ik op de groep, geef ik individuele begeleiding en ben ik het vaste gezicht van het zaterdaggroepje in de even weken. Daarnaast begeleid ik stagiaires.

Voor mijn bachelorstage (Orthopedagogiek, Universiteit Utrecht) heb ik in 2012 heb ik al stage gelopen bij Paulien, destijds nog op de oude locatie. Omdat het mijn droom was om het werken met kinderen en paarden te combineren, was dit voor mij een geweldige stage! Gedurende de jaren heb ik altijd contact blijven houden met Paulien, en in het voorjaar van 2016 vroeg ze of ik bij haar wilde komen werken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Ik ben samen met mijn vriend Thomas weer uit Utrecht vertrokken om weer in ons oorspronkelijke dorp Etten-Leur te gaan wonen. Inmiddels werkt Thomas ook op de zaterdaggroep.