AAI Centrum de Klimop

Giovanni is geboren op 29 mei 2011 en was één van de hengsten van de Paardenmelkerij toen wij daar onze intrek namen. Paulien had hem bij het uitlaten van de honden al vaak zien staan tussen de Haflinger hengstveulens- en jaarlingen, hij viel door zijn donkerbruine kleur en zwarte manen behoorlijk op tussen alle blonde pony’s!

Paulien vond het een leuke uitdaging om Giovanni te trainen als 3 jarige. Het bleek dat hij heel snel leerde en dat hij het nog leuk vond ook, want zodra Paulien met de prikpaaltjes en het afzetlint in de wei in de polder arriveerde, kwam hij al enthousiast aanhollen.

Op een dag kwam Paulien er achter dat Jos Jochems Giovanni gecastreerd had en te koop had gezet. Als hengst had ze niet naar Giovanni getaald, maar als ruin…..de koop werd beklonken en in 2015 werd Giovanni de nieuwe aanwinst van De Klimop. Hij is zadelmak gemaakt en verder getraind door Marion van de Klundert van de Paardenbasis. Daarna is heeft hij nog een jaar verder mogen uitgroeien en werd hij voorzichtig ingezet bij het grondwerk en mocht 1x in de maand een kind op zijn rug zitten, wat hij allemaal best vond. Toen hij 5 jaar oud was is hij verder ingereden door Gianni Gevers. Beide trainers hebben goed werk verricht!

Giovanni is een echte hartendief. Hij weet iedereen om zijn hoefje te winden. Hij maakt zacht en gemakkelijk contact en is ongelofelijk nieuwsgierig. Hij heeft in zijn mondgedrag nog steeds een beetje hengstenstreken, want alles wat hij met zijn mond te pakken krijgt, zal hij oppakken, wat al heel wat keren tot hilarische momenten heeft geleid.

Giovanni is zijn gewicht in goud waard!