AAI Centrum de Klimop

Toen Kim en Paulien op 25 maart 2018 naar de cursus Anders Leren met Paarden gingen in Amsterdam bij Mandy’s Ponyplezier, werd Kim halsoverkop verliefd op James, een mini Wiebe (Kim’s Friese hengst). Op de volgende cursusdag werd duidelijk dat James te koop stond…..dus vandaar dat hij de allernieuwste, schattigste en prachtigste aanwinst werd van De Klimop.

James is geboren op 16 april 2015 en was vanwege zijn goede afstamming voorbestemd om dekhengst te worden, goedgekeurd en al, ware het niet dat per vergissing James werd gecastreerd i.p.v. een andere zwarte hengst uit de groep jonge Shetlanderhengsten….Als ruin was hij “niets” meer waard en werd verkocht aan Mandy, die hem zadelmak maakte.

Vanaf zijn eerste dag op De Klimop heeft James zich ontpopt als een volwaardige partner in het hulpverleningsproces. Eigenlijk nog maar een pubertje, gedroeg hij zich behoorlijk voorbeeldig! Natuurlijk moest er rijtechnisch nog wel wat puntjes op de i gezet worden, maar aan de dubbele lijnen deed hij het van meet af aan fantastsich. En met die prachtige lange manen van hem, valt er natuurlijk veel te vlechten, kroelen en kammen.