AAI Centrum de Klimop

Lotje is 21 november 2011 geboren op een boerderij tussen de koeien. Haar vader is een kruising Mechelse herder en Deense dog en haar moeder was een kleine labrador, beiden bewoners van de boerderij. Lotje is als laatste uit het nest bij de moeder gebleven, omdat we haar niet eerder wilden ophalen dan op 9 weken. Ze mocht in die laatste week als puppy mee over het hele terrein van boerderij, “meehelpen” de schapen verweiden en de paarden in en uit de wei halen. Hiermee hadden we natuurlijk al een geweldige socialisatie als voorbereiding op een leven tussen andere dieren. Ook de eigenaren van de vader en de moeder zagen in hoe belangrijk die negende week is. Van precies dezelfde ouders werd anderhalf jaar later nog een nestje geboren, volle broertjes en zusjes van Lotje dus, en die mochten pas op 9 weken opgehaald worden! Eén van die puppies is Noortje, die met vele omwegen bij Regina terecht is gekomen.

Lotje is vooral door Joe opgevoed. Joe wist precies wat wel en niet mocht en liet dat Lotje duidelijk weten. Hoewel we een beetje ons hart vasthielden voor een pup bij Joe -hij houdt absoluut niet van dat drukke puppy-gedoe-, accepteerde hij tot op het onwaarschijnlijke af alle spelletjes die Lotje met hem wilde spelen, inclusief met haar scherpe puppytandjes. Nu Joe oud wordt, zijn de rollen omgedraaid. Als Joe ons niet meer hoort, gaat Lotje hem halen!

Na de puppycursus ging Paulien ook behendigheid met Lotje doen, waar ze helemaal dol op was. Die behendigheidsvaardigheden komen in de hulpverlening goed van pas, want kinderen vinden het helemaal geweldig om al die oefeningen met haar te doen! Lotje kan overduidelijk laten zien hoe aardig -van aardig tot zwaar verliefd- ze iemand vindt. Ze vindt eigenlijk iedereen wel aardig, maar ze heeft onder de kinderen duidelijk een paar grote favorieten!