AAI Centrum de Klimop

Rix is geboren op 4 april 1997. Ze is speciaal gefokt als springpaard, net als Wiata, de “grootmoeder” van De Klimop. Haar fokker heeft haar verkocht heeft omdat ze te klein bleef. Anders was ze gebleven en was er waarschijnlijk met haar ook gefokt omdat ze zo’n mooie vaderlijn heeft. Ze is bij een jongen terecht gekomen die er mee wilde springen. Hij was er een beetje bang van omdat Rix nog wel eens letterlijk en figuurlijk een loopje met hem nam. Toen heeft de familie Beekwilder haar gekocht en bij hen is haar leerproces begonnen. Zij hebben ook veel van haar geleerd, bv dat je niet met dwang een paard op de trailer hoeft te krijgen maar met geduld. Uiteindelijk liep ze er altijd op. Dochter Macha ging met Rix wedstrijden rijden. De eerste 2-3 wedstrijden heeft ze Macha alle hoeken van het terrein laten zien door enorm hard te gaan rennen. Gelukkig was Macha nooit echt bang en heeft dit dan ook door min of meer te negeren opgelost. Rix moest de dag na een wedstrijd thuis altijd even haar (wedstrijd) stress uitbokken en rennen in de wei of paddock. En dan was het weer goed.

Daarna was ze altijd heel koel op wedstrijd en dat was een verademing. Daardoor waren zij natuurlijk ook een stuk relaxter. Vaak is het een en al stress op een wedstrijd, zeker bij de kinderen waarvan de pony dan ook nog eens heel vervelend en gestrest was. Rix niet. Die liet zich nergens gek door maken.

Door de geduldige en onverschrokken aanpak van Macha hebben wij nu een geweldig therapiepaard! Vanaf de eerste dag dat ze er was (25 januari 2009) heeft ze zich van haar beste kanten laten zien. Onze gooed old Wiata -helaas niet meer onder ons- was direct haar grootste steun en toeverlaat. Daardoor kon ze in het begin nog wel eens heel hard hinniken als ze Wiata uit het oog verloor, maar na een paar weken was dat al over. Als je op Rix zit, voel je hoe relaxed ze is en dat ze ook wel een houding heeft zo van: “Komt het vandaag niet, dan morgen wel”. In de dressuur is ze liever lui dan moe en met springen superenthousiast. En poetsen?….dat vindt ze heerlijk!!!