AAI Centrum de Klimop

Welkom bij A.A.I. centrum De Klimop

A.A.I. centrum De Klimop is een zorgboerderij voor specialistische jeugdhulpverlening.

Welkom bij A.A.I. centrum De Klimop

Op 25 december 2016 was A.A.I. centrum De Klimop in een uitzending van Lifestyle Experience van RTL4. Klik om de uitzending te bekijken.

Op 13 juni 2014 werd Onyx, het veulen van Rix, geboren! Klik om de geboorte te bekijken.

Een bijzondere vorm van hulpverlening
Bent u op zoek naar een hele bijzondere manier om een kind dat
het nodig heeft om te kunnen voldoen aan de eisen die worden gesteld door de omgeving verder te helpen in zijn of haar ontwikkeling? Dan bent u bij De Klimop aan het juiste adres.

Animal Assisted Interventions

Animal assisted Interventions (A.A.I.) is een vorm van hulpverlening waarbij dieren die aan speciale criteria voldoen, ingeschakeld worden om in het hulpverleningsproces te motiveren naar doelen toe te werken. Deze doelen wordt aan de hand van een specifieke hulpvraag geformuleerd.

 

Door de aanwezigheid van de dieren wordt A.A.I. door de kinderen als spel en ontspanning beleefd. Dit heeft tot gevolg dat de motivatie om actief aan de sessies deel te nemen hoger is. De ingezette dieren werken namelijk op positieve wijze in op het algemeen welbevinden, sociale interacties, stemming, waarneming en prestaties van het kind. Hun aanwezigheid leidt tot vermindering van teruggetrokkenheid en tot een stijgende responsiviteit. Daardoor staat het kind meer open voor zowel een gesprek met de begeleider of kindercounseler als voor het meewerken aan de ontwikkelingsdoelen. Door de invloed van het dier ervaart het kind de sessies als een uitje.
Op A.A.I. centrum De Klimop kijken we naar het kind in zijn/haar totaliteit, d.w.z. we werken vanuit een holistische visie. In de aard van het probleem zijn we eigenlijk het minst geïnteresseerd. Liever gaan we op zoek naar de mogelijkheden van het kind. In deze ontdekkingsreis naar alle successen die het al in zijn/haar leven heeft behaald, ervaart het kind dat het al heel veel wel kan. Deze ervaring vormt een stevige basis van waaruit we samen met de dieren het kind te helpen om zelf de gebieden die verbetering behoeven aan te pakken. Daarom vermijden wij de term probleemkinderenen hebben wij het liever over kinderen die er behoefte aan hebben te kunnen voldoen aan de eisen die de omgeving aan hen stelt.

Doelgroepen voor de A.A.I. zijn vooral kinderen en jongeren (4-18 jaar) die het nodig hebben om:

  • lekker in hun vel te zitten
  • aardig behandeld te worden door andere kinderen
  • meer zelfvertrouwen te hebben
  • zelf hun problemen op te lossen
  • succes en respect te ervaren
  • aanvaardbaar om te kunnen gaan met boosheid en agressie
  • beter te zijn in leren
  • beter te communiceren met anderen
  • zich over te kunnen geven aan de liefde en zorg van belangrijke personen in hun leven
Waar?
A.A.I. centrum De Klimop is gevestigd op Paardenmelkerij De Edelweiss, Hanekinderstraat 9, 4871 NG in Etten-Leur. De Paardenmelkerij ligt tegen de grens van Etten-Leur in het buitengebied aan een doodlopende weg. Het is omgeven door zandpaden en landerijen, op korte afstand van de Westpolderplas. Door de unieke ligging straalt de locatie een weldadige rust uit. Deze rust en de beslotenheid van de Paardenmelkerij zorgen ervoor dat deze locatie een veilige en ideale plek is voor het kind om samen met de dieren aan doelen te werken.
Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op deze site en ontdek wat A.A.I. centrum De Klimop allemaal kan betekenen voor kinderen die speciale behoeften hebben!